понеділок, 31 березня 2014 р.

Модуль 6

Сучасні інтернет-технології дають справді надзвичайно багаті можливості для спілкування, а блоги - неоціненний спосіб представлення результатів робіт учнів. По-перше, до блогу мають доступ будь-які зацікавлені читачі. По-друге, предявлення своєї роботи "всьому світові" стимулює більш відповідальний підхід учнів до результатів своєї проектної роботи. По-третє, коментарі інших читачів твого блогу є потужним способом оцінювання роботи, розвитку критичного мислення, привчає учнів до глибокого аналізу чужих та своїх робіт та помилок, розвиває навички культури спілкування.

Щоправда, все це стосується лише небайдужих учнів. Однак існує категорія дітей, яким всі ці "забавки" здаються несерйозними та дитячими. Сфера їх інтересів лежить поза межами нашої досяжності, і втягнути таких учнів у творчий порцес - це ще та задача...

Розмітка вікі-сторінок дещо ускладнена - не вистачає зручної операційної панелі, аналогічної офісним додаткам, багатьом CMS чи хоча б тим же блогам. Мабуть, вікі-сторінки менш доступні для учнів, і роьоту з ними варто пропонувати лише найбільш "порсунутим" учням. До того ж, звідки взяти час на освоєння навичок розмітки і форматування таких сторінок?


Немає коментарів:

Дописати коментар